Sprzet agd wladyslawowo

Prowadząc restaurację kuchnia powinna stanowić wyposażona w wysoką dawkę profesjonalnego sprzętu, który usprawni oraz przyspieszy pracę pracowników. Zakup odpowiednich narzędzi zależy jednakże w znaczącej wartości od zapotrzebowania czy rodzaju menu.

W moc restauracjach oferujących staropolskie menu potrzebne są szatkownice do kapusty, ponieważ warzywo to istnieje czynnikiem wielu tradycyjnych polskich dań. W niedużych firmach cateringowych lub małych restauracjach zazwyczaj zbiera się ta niewielka, ręczna, zwykła szatkownica, zrobiona z plastiku czy drewna, dzięki jakiej można i przygotować inne warzywa, jak np. ogórki czy marchewkę, z jakich najczęściej szykuje się m.in. świeże surówki. Przy większym zapotrzebowaniu pomocny jest sprzęt różnego rodzaju, z wbudowanym silnikiem i przynoszony elektrycznie. Powiększa się także zwłaszcza w ścisłych zakładach produkcyjnych czy gospodarstwach rolnych.

Taka szatkownica jest niezwykle wytrzymałym sprzętem o doskonałej klasy, która definiuje się i swoją obsługą. Sprzęt ten kumuluje się m.in. z silnika, metalowego bębna czy korpusu oraz małej rynny, po której obniża się poszatkowana kapusta. Szczególnie podstawową cechą są noże zrobione ze stali nierdzewnej, które mogą proponować przez duży odcinek czasu. Szatkownica potrafi stanowić wyposażona na żądanie w inne dodatkowe elementy, jak np. świder, który pomoże przeciąć główkę kapusty na pół i oszczędzi pracy ręcznej. W zależności z potrzeb można również zakupić przystawkę, która umożliwi szatkowanie na plasterki innych warzyw, uchwyt wraz z kołami, dzięki którym można łatwo przesuwać sprzęt czy dodatkowe tarcze. Tarcze mają nacisk na rodzaj cięcia - mogą wtedy być ograniczone kawałki, wióry albo plastry. Jeżeli jednak potrzebna nam jest dopiero szatkowana kapusta, tradycyjna tarcza w zupełności nam wystarczy.